2021.04.08 20:22

Virtuális kirándulás keleti szomszédunknál

Az április 8-án megrendezésre került panelbeszélgetés alkalmával az ukrán-magyar kapcsolatok álltak a Külügyi Klub fókuszában.

Az előadók sorában üdvözölhettük Fedinec Csillát, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Társadalomtudományi Kutatóközpont - Kisebbségkutató Intézet tudományos főmunkatársát, Tóth Mihályt, az Ukrán Tudományos Akadémia tudományos kutatóját, illetve Halász Ivánt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetőjét, egyetemi tanárát. A moderátor szerepét Ilyash György, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója töltötte be.

Az informatív előadás során a Diplomataképző Program ösztöndíjasai betekintést nyerhettek az ukrán államépítés és működés sajátosságaiba, megismerhették az ukrán-magyar kapcsolatok múltját és jelenét, valamint a magyar kisebbség helyzetét.

Ezután diákjainknak lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni a panelistáknak. A meghívottak válaszai nyomán kialakult egy konstruktív párbeszéd, ami kitekintést engedett más, a témához kapcsolódó aktuálisokra is mind belföldön, mind pedig nemzetközi színtéren.

Megosztás:

facebook twitter