Azeri házelnök asszony látogatása

Az Azerbajdzsáni Köztársaság parlamentjének elnöke, Sahiba Gafarova június végén tiszteletét tette Magyarországon.

Külügyi Klub az űrben

2021.05.19 19:05
Külügyi Klub az űrben

A tavaszi félév utolsó kerekasztalbeszélgetését igen magasra lőttük, ugyanis az esemény témája Európai Űrprogram volt, melyen neves hazai és nemzetközi szakértők vettek részt. Az angol nyelven zajló beszélgetés címe „European Space Policy - ambitions and reality” volt, melyre ismét meghívást kaptak a Minisztériumi kollégák.

Államépítés elméletben és gyakorlatban

A Külügyi Klub eheti alkalma során vendégünk volt Mizsei Kálmán, az Európai Unió Moldova Missziójának főtanácsadója, Gyarmati István, az International Centre for Democratic Transition elnöke, és Halász Iván tanszékvezető, egyetemi tanár (Nemzeti Közszolgálati Egyetem). A moderátori feladatokat Dr. Vizi Balázs, a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Program képzési igazgatója látta el.

Külügyi Klub: Fókuszban az EBESZ megfigyelő missziók

A legutóbbi kerekasztalbeszélgetés témája az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), ezen belül is a bulgáriai választási megfigyelési tapasztalatok voltak az esemény fókuszában.

Sportdiplomáciai Ösztöndíjprogram indul az MDA-n - jelentkezz május 7-ig!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődő kiemelkedő versenysportolók számára Sportdiplomáciai Ösztöndíjprogramra.