Államépítés elméletben és gyakorlatban

A Külügyi Klub eheti alkalma során vendégünk volt Mizsei Kálmán, az Európai Unió Moldova Missziójának főtanácsadója, Gyarmati István, az International Centre for Democratic Transition elnöke, és Halász Iván tanszékvezető, egyetemi tanár (Nemzeti Közszolgálati Egyetem). A moderátori feladatokat Dr. Vizi Balázs, a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Program képzési igazgatója látta el.

Külügyi Klub: Fókuszban az EBESZ megfigyelő missziók

A legutóbbi kerekasztalbeszélgetés témája az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), ezen belül is a bulgáriai választási megfigyelési tapasztalatok voltak az esemény fókuszában.

Sportdiplomáciai Ösztöndíjprogram indul az MDA-n - jelentkezz május 7-ig!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődő kiemelkedő versenysportolók számára Sportdiplomáciai Ösztöndíjprogramra.

Következő állomás: Szubszaharai Afrika

A Külügyi Klub egyhetes szünetét követően, április 20-án a Szaharától délre található térséggel foglalkoztak meghívott vendégeink.

Virtuális kirándulás keleti szomszédunknál

Az április 8-án megrendezésre került panelbeszélgetés alkalmával az ukrán-magyar kapcsolatok álltak a Külügyi Klub fókuszában.