2021.03.10 19:19

Űrsétán vettek részt a DKP hallgatói

Az e heti Külügyi Klubban eltávolodtunk a Földtől, hiszen “A világűr "geo"politikája” címmel zajlott a kerekasztal beszélgetés.

A téma hazai szakértőit láthattuk vendégül az online esemény során: Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Sipos Attila, kutató, űrjogász, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Világűr Társadalomtudományi Kutatóműhelyének tagja, valamint Sárhegyi István, űripari vállalkozó, a CarpathiaSat Zrt. társalapítója csatlakozott a beszélgetéshez. 

A különleges alkalom során szóba kerültek Magyarország célkitűzései az űrkutatásban, a nemzetközi jogi szabályozások, az államok szerepe, a magánvállalkozások erősödő jelenléte az iparban, az űrszemét problémája, valamint a jövőben várható űripari tendenciák. 

A programot Pacsay-Tomassich Orsolya, a Magyar Diplomáciai Akadémia elnöke nyitotta meg, a moderátori feladatokat Szűcs Ádám Imre főosztályvezető látta el. 

Ahogyan már a korábbi alkalmakon előfordult, a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársai is csatlakozhattak az eseményünkhöz. 

Megosztás:

facebook twitter