2022.07.20 15:42

Pályázati felhívás a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomáciai Vezetőképző Programján való részvételre

Szeptembertől újra indul a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös szervezésében megvalósuló Diplomáciai Vezetőképző Program. 2022. augusztus 15-ig várjuk az érdeklődők jelentkezését.

Kedves Érdeklődő!

 

Szeptembertől újra indul a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös szervezésében megvalósuló Diplomáciai Vezetőképző Program. 

 

A képzés célja olyan a külügyi igazgatás szakterületével, a nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szakemberek képzése, akik átfogó elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a külpolitika, a külgazdaság és a széles értelemben vett nemzetközi kapcsolatok működésének területein.

Az elméleti és gyakorlati megalapozáson túlmenően, a képzés célja a hallgatók kompetenciafejlesztése is, mely lehetővé teszi nem csupán a jövőbeli munkájuk során alkalmazott írásbeli és szóbeli kommunikáció (beszédtechnika) magasabb szintű használatát, de azt is, hogy vezetőként megfelelően kommunikálhassanak. A képzés során célunk, hogy fejlesszük a hallgatók általános vezetői kompetenciáit, annak érdekében, hogy ezeket a mindennapi munkájuk során készségszinten legyenek képesek alkalmazni.

 

A képzés főbb adatai:

 

A képzési idő: 2 félév

A képzés óraszáma: 192 óra

A felvétel feltétele: Bármely képzési területen legalább alapképzési szakon, korábban főiskolai képzésben szerzett oklevél, előnyt jelent a közigazgatásban betöltött vezető beosztás, 8 év releváns munkatapasztalat.

Elvárt nyelvi kompetenciák: a képzés sikeres elvégzéséhez az angol nyelv megfelelő – az Európai Tanács által jóváhagyott Közös Európai Referenciakeret (KER) B2 szintjét elérő – ismerete.

Finanszírozás: költségtérítéses, 330.000.- Ft/félév 

Képzés nyelve: magyar és angol

Jelentkezés módja: elektronikus úton, a diplomaciaivezetokepzes@uni-nke.hu email címre

Benyújtandó dokumentumok:

Jelentkezés határideje: 2022. augusztus 15.                          

Maximálisan felvehető létszám: 25 fő (Túljelentkezés esetén közös KKM-NKE bizottság előtt motivációs elbeszélgetés keretében a jelentkezők attitűdvizsgálatára kerül sor, ami alapján megtörténik a felvételt nyertek névsorának megállapítása)

 

A képzés helyszíne:
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Ludovika Campus Szárnyépülete
1083 Budapest, Ludovika tér 1.

 

A képzéssel kapcsolatban bővebb információ érdekében a dafo@mfa.gov.hu e-mail címen, illetve a 06 1 458 1433-as telefonszámon érdeklődhetnek.

Megosztás:

facebook twitter