2021.04.23 09:30

Következő állomás: Szubszaharai Afrika

A Külügyi Klub egyhetes szünetét követően, április 20-án a Szaharától délre található térséggel foglalkoztak meghívott vendégeink.

Biederman Zsuzsanna, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézetének tudományos munkatársa, Búr Gábor, az Óbudai Egyetem Afrika Kutatóintézet vezető kutatója, valamint Marsai Viktor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa adott elő ösztöndíjasainknak. A Szubszaharai Afrika 2021: Befektetések, piacok, in/stabilitás című panelbeszélgetés moderátora pedig Tarrósy István, a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Igazgatóságának igazgatója volt.

Az afrikai régió vizsgálatához elengedhetetlen a térség értelmezése és az azt övező dichotómiák tanulmányozása. Az online esemény során közgazdasági szemüvegen keresztül is értékelték a szakértők a folyamatokat, feltérképezték a lehetőségeket, továbbá körbejárták a fenntartható stabilitás és biztonság kérdését. Emellett bemutatták az államok fejlődését és az uralkodó regionális együttműködéseket, valamint a nem állami szereplőket és az újonnan megjelent transznacionális aktorokat.

Mindeközben diákjainknak lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni a panelistáknak, ami átvezetésként is szolgált egyben a magyar vonatkozású kitekintéshez és az afrikai-magyar kapcsolatokhoz.

Megosztás:

facebook twitter