2021.09.09

Jeff Sessions tartott előadást Akadémiánkon

Szeptember 9-én nagy sikerű előadást tartott Jeff Sessions, korábbi amerikai igazságügyminiszter és szenátor, a Danube Institute szervezésében.

Az eseményre meghívást kaptak a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Program második évfolyamának ösztöndíjasai, a Diplomataképző Program, a Diplomáciai Vezetőképző Program és a Corporate Diplomacy Program Alumni, valamint a Külgazdasági- és Külügyminisztérium dolgozói. Ennek során Sessions megosztotta a hallgatósággal személyes politikai tapasztalatait, hiszen négy cikluson keresztül Alabama állam szenátora volt, illetve 2017. február 8-tól 2018. november 7-ig az Egyesült Államok igazságügyminiszteri pozícióját töltötte be.

A 90 jelenlévőnek Sessions beszélt az USA alkotmányáról, illetve azokról a szilárd alapokról, amit az nyújt. Mindemellett kitért a diplomaták fontos feladataira, valamint a nemzeti érdekek képviseletéről is értekezett. Ami az Egyesült Államokat és a világban betöltött „megmentő” szerepet illeti, elmondta, hogy Európának nagyobb részt kell vállalnia a NATO-ban. 

Végezetül az egyik legaktuálisabb témát is érintette: beszélt az Afganisztáni helyzetről és elmagyarázta miért történt meg az amerikai kivonulás onnan.

Megosztás:

facebook twitter