2023.10.28 16:00

Ismét orientációs programot szervezünk az újonnan Magyarországra akkreditált diplomatáknak

Pénteken vette kezdetét az újonnan Magyarországra akkreditált külföldi diplomatáknak szóló második orientációs programunk 2023-ban.

Az esemény résztvevői megismerkedhetnek a magyar közigazgatás, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezetével, a magyarok nemzetközi szervezetekben betöltött szerepével, a Magyar Diplomáciai Akadémiával, továbbá átfogó képet kaphatnak Magyarország Európai Unióban betöltött szerepéről, energiapolitikájáról, regionális együttműködéseiről, humanitárius tevékenységeiről és a külföldön élő magyar közösségekről.

A külképviseletek munkatársai mindezen felül Lengyel Miklóstól, a Külgazdasági és Külügyminisztérium képzésekért, ösztöndíjprogramokért és tudománydiplomáciáért felelős helyettes államtitkárától, Bogyay Katalintól, az UNESCO Közgyűlésének korábbi elnökétől, ENSZ-hez- és UNESCO-hoz akkreditált korábbi magyar nagykövettől, valamint Gladden J. Pappintól, a Magyar Külügyi Intézet elnökétől hallgathatnak meg érdekes előadásokat a soft power diplomácia különböző hazai vonatkozásaival kapcsolatosan.

A szakmai oktatásokon felül kulturális programokat is szervezünk a vendégeinknek, akik így látogatást tehetnek a magyar Országgyűlés épületében és a Néprajzi Múzeumban, továbbá egy borkóstoló keretein belül betekintést nyerhetnek a nemzeti örökségünk részét képező magyar borkultúrába is.

Megosztás:

facebook twitter