Fotó: Szilágyi Dénes 2021.11.11

„Diplomaták mesélik”

November 11-én a Magyar Diplomácia Akadémia ösztöndíjasai a Külügyi Klub keretein belül nyertek betekintést a diplomácia gyakorlati világába.

Meghívott vendégeink között köszöntöttük Varga Koritár Pál, Szentiványi Gábor és Juhász Sándor nyugalmazott nagykövet urakat, az eseményt pedig Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, a Magyar Diplomáciai Akadémia szakmai főtanácsadója moderálta.

Az előadás címével megegyezően Medgyes Péter és Varga Koritár Pál 2019-ben adták ki a „Diplomaták mesélik” című könyvüket, melynek 2021-ben a könyvesboltok polcaira került a második része. Munkájuk a diplomaták mindennapjaikba nyújt bepillantást, melyben szakemberek anekdotáznak többek között kalandos életükről, illetve eseménydús kiküldetéseikről.

Az előadók meséltek életútról, protokolláris viselkedésről és kitértek a házastársak szerepének kérdésére is. Mindnyájan egyetértettek abban, hogy nagyon fontos volt karrierjük során a kommunikáció és a kialakított kapcsolat, legyen szó közvetlen munkatársakról, vagy földrajzilag távolabb elhelyezkedő kollégákról. Mindenesetre elengedhetetlen egy olyan légkör kialakítása, amelyben gyümölcsöző lehet a közös munka. Végezetül kitértek az idegen nyelvek kérdéskörére, azoknak kiváló elsajátítására és fogadó ország kultúrájának magas szintű ismeretére.

Megosztás:

facebook twitter