Külgazdasági és Külügyminisztérium 2022.04.06 14:00

A Magyar Bankholding Zrt. a Magyar Diplomáciai Akadémia legújabb partnere

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár, valamint dr. Barna Zsolt Róbert, a Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatója. A megállapodás eredményeképpen a Magyar Bankholding is delegál résztvevőket a Magyar Diplomáciai Akadémia Corporate Diplomacy Programjába.

Az erről szóló együttműködési megállapodást dr. Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár, valamint dr. Barna Zsolt Róbert, a Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatója írta alá. A megállapodás eredményeképpen a Magyar Bankholding is delegál résztvevőket a Magyar Diplomáciai Akadémia Corporate Diplomacy Programjába.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium célkitűzéseivel összhangban az Akadémia missziója, hogy segítse a magyar vállalatok sikeresebb külpiaci szereplését. A Magyar Bankholding esetében ez különösen fontos, mivel a vállalat még nincs jelen a külföldi piacon. A képzési program során az MDA a minisztériumban felhalmozott külügyi és külpiaci ismereteket, illetve diplomáciai készségeket adja át kívánja a vállalati szakemberek számára.

 

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre. A szervezet 2021-2025 közötti időszakra vonatkozó üzleti stratégiája alapján a három tagbank fúziója 2023-ra valósulhat meg.

Megosztás:

facebook twitter